Purificatoare de apa cu osmoza inversa


Veti obtine cea mai pura apa, fiind eliminati din sursa de apa compusii daunatori sanatatii. Printre acestia enumeram: clorul liber, cloruri, microorganisme, turbidtate, aluminiu, plumb, nitriti, nitrati, arseniu, bariu, cadmiu, crom, seleniu, radiu, miros si gust neplacut, etc. Veti face imediat diferenta!

Modele si specificatii

purificator osmoza inversa ecowater
ecowater-logo

Purificator apa Ecowater
ERO375

Elementele filtrante ale purificatorului de apa Ecowater sunt incapsulate din fabricatie in mediu steril si pot fi inlocuite cu usurinta printr-o simpla rasucire.
Dimensiuni minime si un aspect placut.

schita purificator osmoza inversa ecowater


1. Apa de alimentare trece printr-un prefiltru din carbon bloc unde se retin particule in suspensie si clorul.
2. Presiunea apei genereaza trecerea apei prin membrana de osmoza inversa unde are loc etapa de purificare. Compusii dizolvati sunt directionati catre canalizare, iar apa pura trece mai departe si este pastrata intr-un rezervor presurizat.
3. Apa este disponibila la robinetul din furnitura echipamentului dar nu inainte de a trece printr-un post-filtru de carbon activat pentru imbunatatirea gustului.

Vana de control opreste productia de apa in mod automat atunci cand rezervorul de stocare este plin sau nu exista consum de apa. Acest lucru conduce la depresurizarea membranei de osmoza inversa si la prelungirea duratei de viata a acesteia.

Volum rezervor de stocare apa: 11.7 litri
Contint maxim de saruri in apa de alimentare: max 2000 ppm (mg/litru)


apa pura ecowater

 

Alti producatori:

 

purificator osmoza inversa compact

Purificator apa Compact

Un model compact ce ocupa un spatiu restrans. Elementele filtrante sunt usor de inlocuit iar
carcasa rezistenta protejeaza, ofera un aspect placut si poate fi curatata cu usurinta.

Dimensiuni: 36 x 13 x 45 cm


purificator osmoza inversa clasic

Purificator apa Clasic

Este un purificator de apa ce poate fi achizitionat la un pret accesibil.
Bolul transparent permite vizualizarea si determinarea gradului de incarcare al prefiltrului.

Pentru aplicatii industriale se vor utiliza statii purificare osmoza inversa care sa asigure debite ridicate de apa purificata. Pentru orice detalii va rugam sa ne contactati.


Specificatii generale :

Purificatoarele cu osmoza inversa prezentate in aceasta pagina pot fi livrate cu sau fara pompa booster. Pompa booster permite utilizatorului sa racordeze purificatorul la o sursa de apa a carei presiune de alimentare este mai mica de 2.7 bar.
Purificatorul de apa este pregatit pentru montaj si este livrat cu toate elementele filtrante si accesoriile pentru montaj.
Optional se poate monta cartus de remineralizare ce creste PH-ul apei si imbogateste apa cu minerale esentiale.
Durata de viata a membranei de osmoza inversa este de circa 8000 litri de apa plata produsa. Durata de viata a cartuselor de prefiltrare si post-filtrare este de circa 6 luni.

-presiunea apei la intrare: min 1.5 bar/max 7 bar
-temperatur apei: 5*C / 38*C
-PH-ul apei de alimentare: 4 / 10

In prezent aceste purificatoare au devenit accesibile consumatorilor datorita raportului calitate-pret foarte bun oferit.

Cateva motive pentru alegerea unui purificator de apa cu osmoza inversa:

1. Beneficiati de cea mai pura apa!
2. Purificatorul isi recupereaza singur investitia prin economiile care le aduce
3. Nu veti mai fi nevoiti sa achizitionati si sa carati apa plata imbuteliata
4. Apa purificata va putea fi consumata nu numai pentru baut, ci si pentru spalat fructe, gatit, spalat pe dinti, ras.

Osmoza este un proces natural. Atunci cand doua lichide de concentratii diferite sunt separate de o membrana semipermeabila, fluidul are o tendinta de a trece de la o concentratie mai mica la o concentratie mai mare pentru echilibru chimic.
Osmoza inversa este doar inversarea procesului de osmoza. Atunci cand o presiune este aplicata lichidul trece de la concentratia mai mare la concentratia mai mica.
Acest principiu poate fi aplicat pentru filtrarea apei. Membranele utilizate pentru osmoza inversa sunt alcatuite din straturi foarte dense. In cele mai multe cazuri, membrana este construita pentru a permite numai apei sa treaca prin straturile dense, in timp ce compusii dizolvati, bacteriile si virusurile sunt impiedicate sa treaca si sunt directionate catre canalizare.

In jurul lumii purificatoarele de apa cu osmoza inversa (denumite si filtre de apa cu osmoza inaversa, sau statii de purificare a apei cu osmoza inversa) sunt intrebuintate pentru obtinerea unei ape sigure atat pentru uz casnic, baut, gatit si alte activitati, cat si pentru aplicatii industriale, in industria alimentara, farmaceutica. Sunt utilizate de asemenea pe campurile de lupta si in bazele de antrenament militar. Aceste statii sunt capabile sa desalinizeze apa de mare si sa purifice apa contaminata de substantele chimice periculoase, microorganisme, particule radioactive, etc.

Fenomenul de osmoza a fost observat prima data in 1748 de Jean Antoine Nollet. Pentru urmatorii 200 de ani osmoza a ramas doar un fenomen observat in laborator. In 1949 cercetatori ai Universitatii Californiei din Los Angeles (UCLA) au demarat aplicarea osmozei inverse pentru desalinizarea apei de mare, iar in 1950 cercetatorii de la UCLA si Universitatea Floridei au produs cu succes apa pura din apa de mare folosind osmoza inversa, insa debitul obtinut atunci era prea mic pentru ca descoperirea sa fie adusa spre comercializare. In ultimii ani utilizarea purificatoarelor de apa cu osmoza inversa a luat amploare, nenumarate familii si institutii optand pentru instalarea acestora in propriile resedinte pentru o apa sigura.