Filtru apa Doulton


Filtru apa Doulton

Doulton logo
175 ANI de experienta

Pret: Solicita o oferta!
Este produs in Anglia de catre Fairey Industrial Ceramics Limited sub conditiile ISO pentru a oferi consumatorilor un produs fiabil si durabil. Veti obtine o apa de foarte buna calitate 24/24 ore si costuri reduse de intretinere.

Filtrul ceramic Doulton este unic datorita tehnologiei avansate de filtrare prin care sunt eliminate >99.99% bacterii patogene, impuritatile cu o finete de pana la 0.5 microni, substante organice si metale grele. De asemenea este eliminat clorul si sunt imbunatatite gustul si mirosul apei datorita nucleului din carbon activat.

certificate filtru apa Doulton

Pachetul vine impreuna cu toate accesoriile si se instaleaza cu usurinta.

Specificatii:

- debit maxim: ~ 5 litri/minut (la 3 bar presiune)
- debit nominal: 1.9 litri/minut
- numar cartuse: 1
- dimensiuni cartus: 212x67 mm
- presiunea de lucru: min 12 psi; max 125 psi
- limite de temperaturi: 5 - 38*C
- limite PH: 5.5 - 9.5
- durata lunga de utilizare; cartus filtrant Ultracarb, capacitate de filtrare: 2300 litri (in functie de calitatea apei de la intrare durata de utilizare a candelei de schimb poate sa difere).
- reducerea turbiditatii: >98%
- nu necesita alimentare electrica. Display-ul necesita alimentare cu baterii.

Candela de schimb
Candela ceramica de schimb este confectionata din elemente naturale si este reutilizabila datorita suprafetei ce se poata curata cu o laveta aspra, fapt ce se va reflecta asupra prelungirii duratei de utilizare, protejarii mediului inconjurator si asupra economiilor realizate. Suprafata ceramica este impregnata cu ioni de argint, care au rolul de a dezinfecta apa si de a steriliza suprafata ceramica.


schita candela filtru apa Doulton

Scurt istoric

istoric filtru apa Doulton

Primul filtru Doulton isi are originea in anul 1835, atunci cand Regina Victoria a Angliei a recunoscut pericolul pe care il prezenta apa in acea perioada si a cerut lui John Doulton sa construiasca un filtru ceramic care sa impiedice trecerea impuritatilor si sa se obtina astfel o apa curata si limpede pentru Casa Regala. Astfel, a fost construit primul filtru ceramic gravitational, imbinand tehnologia de filtrare cu arta. Incantata de noul dispozitiv, Regina Victoria ii acorda lui Doulton dreptul de a utiliza blazonul regal pe fiecare filtru construit.

Mai tarziu, in 1862, Henry Doulton (fiul lui John Doulton) prezinta noul model de filtru, denumit Doulton Manganous Carbon. In urma cercetarilor in domeniu din acea vreme, filtrul era conceput pentru filtrarea impuritatilor si bacteriilor la un nivel inalt.

In 1882 Henry Doulton achizitioneaza o fabrica in Midlands, patria ceramicii din Staffordshire si a sistemelor de purificare Doulton.

In 1901, regele Edward al VII-lea ii acorda titlul de cavaler, iar in 1902 regele ii acorda dreptul de a utiliza titlul de "Royal" pentru produsele sale.

Doulton participa la expozitii in intreaga lume, facandu-se cunoscut si fiindu-i recunoscuta munca.

In 1906, Doulton prezinta noul filtru care a fost imediat adoptat de catre spitale, laboratoare, pe campurile de lupta sau aplicatii casnice. Popularitatea si eficienta filtrelor Doulton a condus la utilizarea lor pana in ziua de azi, fiind imbunatatite constant pentru a face fata provocarilor.

Filtrele Royal Doulton sunt utilizate in peste 150 de tari. Denumirea marcii a devenit sinonim cu inalta calitate si fiabilitatea.

Dupa mai bine de 175 ani tehnologia de filtrare ceramica este cu mult avansata. Filtrele Doulton au in spate o companie care lucreaza 24/24 ore, investesc foarte mult si depun toate eforturile pentru ca dumneavoastra sa va bucurati impreuna cu cei dragi de o apa sigura, sanatoasa si cu un gust deosebit.


Filtrul nu necesita chei speciale pentru inlocuirea candelei de schimb. Carcasa filtrului se deschide cu mana, prin simpla desurubare. Candela este fixata in carcasa si etanseizata cu o-ringuri.

Candela de schimb necesita curatare atunci cand se constata scaderea debitului de apa. Curatarea candelei se va realiza cu apa calduta, cu o laveta care se va folosi numai pentru acest scop. Nu se vor utiliza sapun sau detergenti. Se va evita patrunderea impuritatilor in zona o-ringurilor. Dupa curatare, lasati sa curga apa prin filtru cateva minute. Se recomanda si curatarea interioara a carcasei filtrului cu apa calduta.

Dupa perioade de vacanta, in care filtrul nu a fost utilizat pentru o perioada mai mare de timp, se recomanda a se lasa sa curga apa prin filtru pentru 1-2 minute. Inlocuirea in timp a candelei depinde de debitul de apa consumat si de calitatea apei de intrare.

Filtrul Doulton a fost aplicat cu succes pe apa de retea din majoritatea oraselor din tara si pe surse de apa subterane a caror calitate este cunsocuta. Filtrul nu se va monta pe surse de apa a caror calitate nu este cunoscuta. In urma poluarii mediului inconjurator anumite surse de apa, in special cele subterane, pot contine cantitati peste limitele admise de nitriti, nitrati, amoniu, arsenic, fier, mangan, sau alti compusi daunatori pentru care este necesar un tratament special.

Pentru determinarea calitatii apei se recomanda efectuarea unui buletin de analiza la un laborator de specialitate. Pentru orice detalii suplimentare sau nelamuriri nu ezitati sa ne contactati.