Filtre sedimente Cintropurfiltre sedimente cintropur

- Prefiltrare centrifugala (ciclonica): particulele de mari dimensiuni sunt directionate catre partea inferioara a filtrului de unde pot fi purjate prin simpla deschidere a ventilului de purjare

-Au o capacitate de retinere a sedimentelor excelenta: particulele foarte fine sunt retinute de mansonul filtrant. Finete de filtrare de la 1 la 300 microni, functie de aplicatie.

- Control permanent al elementului filtrant datorita bolului transparent

-Pierderi minime de presiune in functionare: filtrele Cintropur NW sunt construite pentru eficienta maxima si pierderi minime de presiune.

-Costuri reduse de intretinere

Carcasa filtrului prezinta o etanseitate foarte buna si este construita pentru a oferi rezistenta chiar si la presiuni mari.

Aplicatii casnice

filtru nw 25 32

Aceste filtre includ racorduri cu olandezi cu filet exterior, cheie pentru inlocuirea elementului filtrant si ventil de purjare. Optional se poate echipa cu robinet de purjare si suport fixare. Se pot monta inaintea unui dedurizator datorita eficientei si a pierderilor minime de presiune, ceea ce va conduce la o regenerare optima a mediului filtrant. Se adapteaza cu usurinta in orice spatiu, chiar si in cele restranse. Racordurilor mobile ajuta la rotirea intr-o anumita pozitie, care sa permita inlocuirea cu usurinta a consumabilelor.


Aplicatii industriale

filtru nw 50 62 75

Ofera o etanseitate sporita si acces rapid in interiorul filtrului datorita sistemului de inchidere cu o-ring. In pachet sunt incluse robinet de purjare si 2 manometre, cu ajutorul carora se va putea monitoriza presiunea de intrare iesire in echipament. O presiune semnificativ mai scazuta la iesire va indica faptul ca filtrul necesita inlocuirea consumabilului sau, dupa caz, curatarea acestuia in cazul in care mansonul este lavabil. Ideale pentru a fi montate pentru alimentarea cladirilor mari, blocuri, zone rezidentiale, precum si in industria panificatiei, alimentara, irigatii si in orice aplicatie unde este nevoie de un debit ridicat de apa curata. Pot fi montate ca atare sau impreuna cu alte sisteme de purificare si tratare. In cazuri in care apa este extrem de incarcata se poate opta pentru montarea in serie a 2 filtre, primul avand o finete de filtrare mai mare (spre exemplu 150 microni, care este si lavabil, neavand nevoie de consumabile), iar al doilea cu o finete de filtrare mai mica (filtrul vine standard cu manson de 25 microni).


Specificatii tehnice:

TIP FILTRU NW 25 NW 32 NW 50 NW 62 NW 75
Conexiuni 1" 1 1/4" 2" 2 1/2" 3"
Debit mediu mc/h 5.5 6.5 20 25 30
Presiune maxima lucru - bar 10 10 10 10 10
Presiune test - bar 16 16 16 16 16
Temperatura max apa alimentare - *C 50 50 50 50 50
Greutate - kg 1.2 1.7 3.2 3.2 3.2

Dimensiuni (mm):

dimensiuni filtre sedimente cintropur nw

Filtrele centrifugale sunt concepute pentru eliminarea impuritatilor mecanice: sedimente, nisip, pamant si se utilizeaza pe apa rece.

Sunt produse de catre Airwatec S.A. Belgia si au in componenta materiale de cea mai buna calitate.

Locatia ideala pentru montaj este pe conducta principala de apa, asigurandu-va de directia de trecere a apei prin filtru (conform sagetilor). Este recomandat a se monta 2 robineti, inainte si dupa filtru, pentru intreruperea alimentarii cu apa si prevenirea scurgerii apei din instalatie.
Mansonul de schimb se inlocuieste functie de gradul de impuritate a apei. Sunt disponibile mansoane de schimb de 1, 5, 10, 25, 50, 100 microni, variante din fibra sintetica netesuta de unica folosinta, sau de 150 si 300 microni, variante din nylon lavabile, reutilizabile.

In cazul montarii unui robinet de purjare se va alege un robinet care nu necesita etanseizare cu teflon sau calt, ci sa fie prevazut cu o-ring. Cintropur pune la dispozitie robineti speciali pentru acest scop.

Carcasa transparenta a filtrului permite monitorizarea vizuala in permanenta a gradului de incarcare, fiind printre putinele produse de pe piata care ofera aceasta facilitate si sa reziste la presiuni atat de mari.

Produsele Cintropur sunt proiectate si gandite avand in vedere satisfactia deplina a utilizatorului, avand succes in intreaga lume, datorita facilitatilor si optiunilor oferite, precum si a costurilor reduse de mentenanta.