Duritatea apei si solutia tehnica recomandataSub sloganul "APA CURATA, O VIATA MAI FERICITA!" Ecowater Systems aduce solutia tehnica pentru rezolvarea problemelor legate de calitatea apei. Mai mult ca sigur ca si dumneavoastra ati realizat deja ce inseamna calcarul pentru instalatiile sanitare, boiler, masina de spalat, cabina de dus si aparatele electrocasnice. Sunt putine orase sau zone din Romania unde duritatea apei sa nu justifice prezenta unui dedurizator. Chiar incepand de la duritati de 5-7 *d (grade germane), un dedurizator este necesar in fiecare apartament sau casa.

CARE ESTE PROBLEMA CU APA MEA? CE ESTE ACEEA DURITATE?

Indiferent de sursa de apa aceasta poate contine sedimente, clor, calcar, fier, mangan, bacterii, compusi cu azot sau cu sulf si multe altele si care nu sunt neaparat vizibile cu ochiul liber, dar care lasa urme sau care defecteaza aparatele din casa dumneavoastra sau chiar va pot cauza probleme de sanatate. Duritatea este data de continutul de calciu si magneziu din apa dumneavoastra si unitatea de masura cea mai des intalnita este gradul german (avand ca simbol *d, sau *G). In zonele invecinate Bucurestiului, precum si in alte orase, apa de putz (sursa subterana, de fantana) sau apa de retea au duritati in peste 80% din cazuri, de peste 20-25*d duritate, adica aproximativ 400-500 grame de calcar la fiecare metru cub de apa, acesta fiind consumat intr-o casa in care locuiesc 4 persoane in aproximativ 2 zile!

efecte duritate apa

DE CE SA CUMPAR UN DEDURIZATOR?

De ce nu un filtru magnetic sau cu polifosfati? Este adevarat, aceasta reprezinta o cheltuiala minima, dar cu rezultate pe masura. Numai ca acestea sunt limitate ca eficienta si in nici un caz nu elimina calcarul sau alte elemente din apa dumneavoastra. Acestea sunt instalate doar pentru protectia centralei termice si nu constituie nicidecum o solutie tehnica pentru imbunatatirea apei pe care o folositi la fiecare robinet din casa. De ce nu un filtru de potabilizare la chiuveta? Au si acestea rolul lor, dar doriti sa aveti apa limpede si curata numai la o singura chiuveta? Cum ramane cu centrala temica, masina de spalat, bateriile de chiuveta, lavoar, dus, haine si lenjeria, parul si pielea, paharele si vesela, fructele si legumele? V-ati intrebat cat costa sa schimbati boilerul sau masina de spalat? Dar cat costa produsele de curatenie, sapunul si samponul? Cu cat platiti mai mult la curent sau gaze?

O persona foloseste zilnic intre 150 si 200 litri de apa. Ce altceva mai folositi zilnic in cantitate atat de mare si care sa vina in contact cu atat de multe alte aparate din casa dvs sau chiar in mod direct cu persoana dvs? O familie cu 4 persoane care folosesc apa cu duritate cheltuie in medie cu aproximativ 100 RON mai mult in fiecare luna numai pentru a repara si curata ceea ce o apa cu calcar a lasat in urma. Si toti acesti bani cheltuiti nu va asigura linistea zilei de maine pentru ca tot o apa cu calcar veti folosi. In plus, este un bun de folosinta indelungata, durata medie de viata este de minim 10 ANI, iar investitia se amortizeaza dupa numai 2 ani de utilizare. Chiar daca veti dori sa il schimbati dupa 10 ani cu un model mai nou, acesta va fi deja, de multa vreme amortizat.

ESTE COMPLICAT DE INSTALAT SI UTILIZAT UN DEDURIZATOR?

Un dedurizator este de fapt, un aparat electrocasnic de marime medie, mult mai simplu decat multe alte aparate pe care le folositi zilnic in casa sau in gradina. Este asemanator unei masini de spalat, are un transformator pentru alimetarea electrica, o intrare si o iesire pentru apa si un furtun care duce la canalizare. Nu este complicat de instalat, orice instalator o poate face. Tot ce trebuie sa faceti este sa adaugati sare pastile o data la cateva luni, functionarea acestuia este complet automata. Nu necesita autorizari speciale, verificari periodice impuse, nu are conditii deosebite de functionare. Tot ceea ce ii trebuie este apa filtrata cu presiunea de circa 2 bari, tensiune de alimentare, evacuare la canalizare si sare pastilata.

DE CE UN APARAT ECOWATER?

Unul din patru dedurizatoare existente in lume este unul Ecowater, iar in Romania s-au montat peste 15.000 de unitati in mai putin de 10 ani. Ecowater produce inca din 1925 si are doua facilitati de productie in Statele Unite. Produsele sun certificate ISO 9001, NSF pentru apa potabila si are marca CE. Este ambalat individual si are un numar unic de serie pentru a putea fi urmarit pana cand ajunge in casa dvs. Incorporeaza zeci de patente si este continuu imbunatatit. Este un aparat fiabil, usor de instalat si intretinut, fara componente metalice in contact cu apa. Consumurile de sare pastilata sunt cele mai mici posibile, iar functionarea este adaptata modului in care dvs consumati apa, astfel incat sa aveti intotdeauna apa dedurizata la dispozitie.

Veti gasi solutia potrivita pentru rezolvarea unei probleme atat de importante cum este apa. Prin suportul tehnic oferit va asiguram tot sprijinul de care aveti nevoie pentru alegerea corecta a aparatului, pentru montaj si punere in functiune, service in garantie sau post-garantie.

Garantia fiecarei picaturi de apa la fel de buna ca si prima!