Dedurizatoare apa


Sunt echipamente special concepute pentru a elimina duritatea apei, asociata cu depunerile de calcar. Astfel, nu veti mai avea depuneri in boiler, centrala termica, in instalatii, pe obiectele sanitare sau orice obiect care intra in contact cu apa. Mai mult, pielea nu va mai fi uscata dupa dus, parul va fi mai matasos, rufele mai curate si mai moi.

Dedurizatoarele Ecowater sunt rezultatul a peste 80 de ani de experienta. Inca din 1925, Ecowater a dezvoltat tehnologii inovative care sa aiba grija de calitatea apei atat in aplicatiile casnice cat si industriale. Producand peste 400.000 unitati anual, unul din patru dedurizatoare existente in lume este unul produs de catre Ecowater.

dedurizatoare Ecowater VDR

Dedurizator apa cu regenerare dupa volumul de apa consumat.
Cel mai bun raport calitate pret!

dedurizatoare Ecowater Atlas LCS

Dedurizator apa cu regenerare dupa timp sau dupa numarul de persoane setate in memoria echipamentului.

dedurizator ecowater lcs 9 plus

Dedurizator apa LCS cu regenerare dupa volumul de apa consumat. Cel mai mic pret.

line
statie dedurizare ecowater ecomix multifunctional

Dedurizator apa multifunctional. Elimina duritatea apei, fierul, manganul si compusi organici.

dedurizator ecowater 4500

Dedurizator apa pentru aplicatii profesionale, sau pentru utilizatori care doresc un debit ridicat de apa dedurizata.

dedurizatoare industriale ecowater

Dedurizatoare apa industriale pentru productie, spalatorii, fabrici, hoteluri.

Principiul de functionare dedurizatoare apa Ecowater

Apa incarcata cu ioni de calciu, magneziu si alte minerale care provoaca depunerile de calcar sunt retinute in mediul filtrant. La un moment dat rasina ajunge la saturatie si are loc declansarea regenerarii. Regenerarea reprezinta etapa in care rasina dedurizatorului este curatata si aducerea rasinii la starea initiala. Curatarea se realizeaza cu ajutorul ionilor de sare. Dedurizatorul isi prepara saramura pe care o injecteaza in mod uniform in interiorul rezervorului cu rasina. Ionii de calciu si magneziu se vor atasa astfel de ionii de sare, iar cu ajutorul fluxului de apa are loc clatirea si evacuarea apei uzate. In imediata apropiere a dedurizatorului este necesara o scurgere unde sa fie directionata apa uzata.

Etapele de regenerare au loc cu ajutorul presiunii apei. Dedurizatorul este controlat permanent de placa electronica dotata cu microprocesor. Consumul de energie electrica este infim.
Pentru eficienta maxima este necesar ca in etapa de regenerare presiunea de intrare in dedurizator sa fie de minim 2.5 bar.

Alte informatii: dedurizarea apei

Particularitati dedurizatoare apa Ecowater

- Inca din 1925, Ecowater a inregistrat primul patent al unui dedurizator cu functionare automata. De atunci, Ecowater a ajuns cel mai mare producator mondial de sisteme pentru tratarea apei.
- 95% din componente sunt concepute si fabricate de catre uzinele de productie proprii.
- Vanele sunt fixate cu cleme rapide si cu disc rotor din teflon.
- Procesul de regenerare este protejat prin brevet inca din 1953. Acest proces unic de regenerare utilizeaza atat regenerarea in echi-curent cat si pe cea in contra-curent asigurand cea mai eficienta curatare a rasinii. Eficienta acestui proces reduce consumul de apa si sare.
- Modulele electronice asigura o apa intotdeauna dedurizata si un consum de sare optimizat prin gestionarea proprotionala a gradului de epuizare a rasinii, bazat pe istoricul de functionare si consumul zilnic actual. Prin contorizarea permanenta a consumului de apa si prin algoritmii de calcul, microprocesorul determina continuu capacitatea disponibila de tratare.
- Peste 5 km de fibra de sticla sunt rulati la exteriorul vaselor Ecowater pentru a le intari, testele aratand ca presiunea de explozie atinge 80 bar. Aceste vase suporta cu succes 250,000 de cicluri de crestere a presiunii de la 0 la 10 bar la fiecare 5 secunde.
- Distribuitorul are un design unic ce garanteaza un debit ridicat si nu va constitui niciodata cauza deteriorarii sau pierderii rasinii. Trecerea apei in contracurent pe perioada regenerarii curata simultan distribuitoarele superior si inferior prevenind obturarea acestora.
- Contorul de apa este realizat din materiale rezistente la coroziune si poate masura debite scazute, fiind simplu si precis.
- Sistemul de injectie este simplu, elegant si eficient. Fara materiale corozive, acesta garanteaza impotriva deversarilor accidentale de saramura. Conceptia sa evita posibilitatea aspiratiei materiilor care plutesc in suspensie in vasul de saramura.

Motive pentru achizitionarea unui dedurizator Ecowater

- Nu mai apar depuneri de calcar in corpurile de incalzire, in instalatie iar obiectele sanitare nu mai sunt patate de calcar.
- Aparatura electrocasnica are durata mai mare de viata si costuri mai reduse pentru intretinere.
- Factura dvs de energie se poate reduce cu pana la 10%.
- Pielea nu va mai fi uscata iar parul va fi mai matasos
- Apa are o putere de curatare mai mare. Rufele sunt moi si curate cu un consum redus de detergent pentru spalare, deoarece duritatea apei consuma inutil detergentul
- Autoturismul dvs spalat cu apa dedurizata este mai curat, mai protejat si mai stralucitor.
- Timpul dvs poate fi destinat activitatilor placute, deoarece e mai simplu sa faceti curat cu apa dedurizata.
- Dedurizatorul isi va amortiza investitia chiar din economiile aduse intr-un interval de 3 ani.
- Ajutati mediul inconjuratorDe stiut

In alegerea dedurizatorului potrivit se recomanda efectuarea unui buletin de analiza complet la un laborator de specialitate. Apoi, se vor lua in considerare numarul de bai, bucatarii si alte echipamente consumatoare de apa, precum si numarul de persoane aflate in permanenta la locatie.

La montaj se va tine cont de sensul de curgere a apei prin instalatie. Intrarea si iesirea apei prin dedurizator sunt evidentiate prin inscrisuri precum "IN" si "OUT". Furtunul de scurgere va fi pozitionat in jos pentru a facilita evacuarea apei si a evita in timp infundarea anumitor componente din interiorul dedurizatorului. In cazul in care echipamentul se monteaza in caminul de apa si nu exista scurgere disponibila, se va lua in calcul amplasarea unui rezervor de stocare de 60 - 100 litri si o pompa de evacuare.

Conectarea dedurizatorului la conducta de apa se poate realiza cu furtune flexibile (ceea ce va facilita modificarea pozitiei in timp) sau prin racorduri tip olandez. Dupa montaj, echipamentul trebuie pus in functiune.Punerea in functiune dedurizatoare Ecowater:

1. Se da drumul la alimentarea cu apa.
2. Se vor deschide cel putin 2 robineti, unul pe apa rece si unul pe apa calda (la chiuvete, cada, etc).
3. Se va actiona vana de bypass (se trage tija catre exterior) timp de 3 secunde, dupa care se inchide vana pentru alte 3-5 secunde. Se repeta aceasta etapa pana in dedurizator nu mai exista aer. La final se asigura ca vana de bypass se afla in pozitia de functionare (cu tija catre exterior).
4. Se inchid robinetii de apa rece si calda de la pasul 2.
5. Se alimenteaza electric echipamentul prin intermediul transformatorului la o priza de 220V, 50Hz si se seteaza echipamentul. Se va consulta manualul de utilizare. Dedurizatorul vine setat din fabricatie, insa trebuiesc completate cateva date precum: ora, duritatea apei de alimentare si ora de regenerare. Nu intrati in setarile avansate. Acestea nu trebuiesc modificate. Insa, pentru aplicatii speciale se pot modifica aceste setari, dar numai asistat sau indrumat de un reprezentant autorizat. Setarile eronate vor conduce la o functionare incorecta.
6. La final se declanseaza manual o regenerare pentru asigurarea bunei functionari si pentru curatarea rasinii. In timpul regenerarii apa nu va fi dedurizata. O regenerare dureaza aproximativ 1 ora si 40 minute, iar fiecare regenerare ulterioara se va declansa in mod automat in timpul noptii, atunci cand nu exista consum de apa.


Dedurizatoarele vin pregatite pentru montaj.

Inaintea dedurizatorului trebuie sa existe un filtru pentru sedimente cu o finete de filtrare de maxim 25 microni.

Singurul consumabil este sarea tablete pentru regenerarea mediului de filtrare. Aceasta se adauga si nu trebuie scoasa sau inlocuita, ci doar completata in timp. Sarea se consuma numai in timpul regenerarii.
Mediul filtrant poate fi utilizat o perioada foarte lunga de timp, termenul de inlocuire fiind determinat de calitatea apei de intrare si volumul de apa consumat.

Dedurizatorul se monteaza pe conducta principala de apa dupa filtrul de sedimente, fie in caminul de apa, fie in camera tehnica. Locul de amplasare trebuie sa fie ferit de inghet, de intemperii sau razele directe ale soarelui. Dedurizatoarele mai sunt cunoscute si sub denumirea de statii de dedurizare.