Dedurizarea apei


In termenii de specialitate exista doua denumiri pentru a determina gradul de duritate: apa dura sau moale. Concentratiile de minerale precum calciul si magneziul dizolvati determina si face diferenta intre aceste 2 tipuri de apa. Sursele subterane (de putz, de fantana) au un grad de duritate mai ridicat. Multe familii care s-au mutat in zone rezidentiale, in zone rurale sau langa marile orase au intampinat probleme legate de depunerile de calcar accelerate in instalatiile sanitare (unde are loc ingustarea conductelor, ingreunand fluxul) corpurile de incalzire (care uneori ajung inutilizabile) si pe obiectele sanitare.

calcar conducta

Pentru masinile de spalat majoritatea utilizatorilor folosesc substante chimice pentru impiedicarea depunerilor, cu rol de dedurizare. Dar ce facem cu restul casei? Au aparut pe piata diverse dispozitive pentru impiedicarea depunerilor, insa cea mai eficienta s-a dovedit dedurizatorul cu rasina inventat si patentat in anii '20 de Ecowater Systems, Statele Unite. Aceasta solutie tehnica nu are rol de magnetizare, ci retine in mod activ particulele vinovate de duritatea apei, eliminandu-le la canalizare la fiecare regenerare a mediului filtrant.

Ca sa intelegeti cum functioneaza un dedurizator va prezentam mai jos constructia acestuia:

Sistemul este alcatuit din doua corpuri principale: vasul cu rasina prin care va trece apa, avand rol de filtrare propriuzisa si vasul pentru alimentarea cu sare unde aparatul isi va prepara saramura necesara autocuratarii. Toate operatiunile sunt complet automatizate, controlate si asistate electronic. Dupa un anumit volum de apa consumat (sau dupa un anumit timp, functie de model) echipamentul "intra in regenerare" adica se autocurata cu ajutorul solutiei saline (saramurii) preparate. Ionii de sare vor deslipi calcarul din interiorul rasinii si astfel mediul filtrant va fi readus in starea initiala.

Apa dedurizata este "moale", ca apa de ploaie, sapunul si detergentii produc mai multa spuma si au o putere de curatare mai mare. Apa dedurizata are o aplicabilitate larga, in uz personal dar si in aplicatii industriale, panificatie, productie.

dedurizare

Este important ca inainte sa alegeti un dedurizator sa efectuati un buletin de analiza a apei la un laborator de specialitate si apoi sa solicitati ajutorul unui profesionist pentru a determina exact ce echipament se potriveste necesitatilor dumneavoastra, functie de numarul de persoane, consum estimat, duritate si alte elemente care se regasesc in apa.

O apa tratata si moale va va face viata mai usoara si va fi ceva deosebit in toate activitatile.

• Cada si dusul nu vor mai prezenta depuneri de calcar
• Chiuvetele si robinetii sunt mai curate
• Sa pastrati casa mai curata este mai usor si va ia mai putin timp si efort
• Rufele sunt mai curate si mai stralucitoare
• Imbracamintea, lenjeriile si prosoapele sunt mult mai catifelate la atingere.
• Pielea este mai neteda si parul mai matasos
• Masinile de spalat functioneaza mai eficient si rezista mai mult
• Instalatiile sunt mai curate, cu mai putine elemente corozive si depuneri de calcar.
• Intreaga dumneavoastra casa foloseste mai putin detergent si sapun, economisind bani si ajutand mediul inconjurator.

apa calitateprosop

 

Dedurizatoare apa | Dedurizator Ecowater Galaxy VDR | Dedurizator Ecowater LCS Plus | Dedurizator Ecowater EcoMix - multifunctional | Dedurizatoare industriale